csendember

csendember

Nincs bűn

2023. október 06. - Dr. Fekete Ágnes

Van az evangáliumnak egy olyan olvasata, ami a bűn kérdést eltörli. Jézus céljai között szerepelt az, hogy a bűn ne legyen téma. Ne a bűn oldaláról, ne a sebzettség oldaláról szemléljük azn életet. Persze a társadalmat igy nem lehet felépíteni, de ő nem földi közösséget szervezett. 

Nincs bűn. Vajon az ember el tud játszani ezzel a gondolattal? Hogy senki sem vétkezett, hiszen formálisan is kimondta Jézus. Hogy ne keressem magamban a bűnöst, hogy ne keressek bűnbakot. Hogy engedjem el ezt a perspektivát. Rendben, hogy létezik ez a látószög. Senki nem akarja ennek ajogosultságát megkérdőjelezni úgy általában. De legalább elvben engedjük meg, hogy bizonyos szempontból ez ne legyen. Jézus beállt a fénybe. Másként akart ránézni az emberre. Inen: nem vétkezett. Nincs bűn, senki nem hibás. MIntha nem engednénk meg magunknak, hogy ebbe a fókuszba bálljunk. Nézz végig magadon: nem vétkeztél. Nézz végig a szüleiden: nem vétkeztek. Nem könnyű. 

MIndent úgy csináltál, ahogy tudtál. Azt láttad. Rendben van.

A bejegyzés trackback címe:

https://csendember.blog.hu/api/trackback/id/tr6318228993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása